Nestlé’ye sürdürülebilir iş ödülü

618

Nestlé DAMAK ve TEMA Vakfı iş birliğinde 2011 yılında hayata geçirilen Fıstığımız Bol Olsun (FBO) projesi, Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde STK İşbirliği kategorisinde birincilik ödülünü kazandı.

Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından düzenlenen ve sürdürülebilir iş modellerini öne çıkararak iş dünyasına örnek oluşturmayı amaçlayan Sürdürülebilir İş Ödülleri 2018’de ödüller sahiplerini buldu.

Employer Brand Academy Türkçe Sertifika Programı

Nestlé DAMAK ve TEMA Vakfı iş birliğiyle yürütülen Fıstığımız Bol Olsun projesi STK İşbirliği kategorisinde ödüle layık görüldü. Antep fıstığında sürdürülebilir tarım uygulamaları ile verim ve kalitenin yükseltilmesinin yanı sıra üreticilerin gelirlerini artırarak kırsal kalkınmaya katkıda bulunmayı hedefleyen proje için ödülü, Nestlé adına Nestlé Türkiye Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Zeynep Sungu aldı.

Örnek bahçelerde iki kata varan verim artışı

2011 yılında hayata geçirilen Fıstığımız Bol Olsun projesinde bugüne kadar ilk iki faz tamamlandı. Üç yıl süren ilk fazda sürdürülebilir tarım örneklerinin uygulandığı FBO Örnek Bahçeleri oluşturularak, bahçe sahiplerinin lider üretici haline getirilmesi hedefi üzerinde çalışıldı. 2014-2018 yıllarını kapsayan ikinci fazda ise yaygınlaştırma ve bölgesel sorunlara çözümler üretmeye odaklanıldı.

Antep fıstığının en önemli gen merkezlerinden biri olan Türkiye’nin dünya fıstık üretiminde hak ettiği yere ulaşmasını amaçlayan projede bilimsel bilginin üreticiyle buluşması sağlanarak önemli verim artışları sağlandı. Şu ana kadar bahçelerde yapılan uygulamalar ile Antep fıstığı verimi uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 52 artış gösterdi. Örnek bahçelerde, diğer bahçelere kıyasla iki kata varan verim artışları sağlandı.

Nestlé DAMAK ve TEMA Vakfı tarafından üçüncü faz çalışmalarına başlanan projede, projeyi yeni açılımlarla büyütmek ve sürdürülebilirlik konusunda bir model olma özelliğini daha da güçlendirmek amaçlanıyor.

85. yılını kutlayan Türkiye’nin ve dünyanın ilk Antep fıstıklı çikolatası Nestlé DAMAK, 1933 yılında Avrupa pazarına açılan ve Amerika’dan Çin’e ve Japonya’ya uzanan 12’nin üzerinde pazarda sunularak Türkiye’nin gururu olduğunu kanıtladı.

Nestlé hakkında

Dünyanın lider beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi Nestlé’nin temelleri 1867 yılında İsviçre’nin Vevey kasabasında atıldı. Kimyager olan şirketin kurucusu Henri Nestlé dünyanın ilk hazır bebek mamasını geliştirir. Farine Lactée ismi verilen bu ilk Nestlé ürünü, şirketin insanı ve sağlığı her şartta öncelikli tutma, bilimsel araştırma, kalite, güven gibi temel değerlerinin sembolü olur. 150 yılda yeni ürünler ve kategorilerle istikrarlı bir şekilde büyüyen Nestlé bugün 500’e yakın fabrikası ve 332.000 çalışanı ile dünyanın neredeyse tüm ülkelerinde faaliyet gösteriyor.

1909 yılında girdiği Türkiye’nin en köklü gıda firmalarından olan Nestlé Türkiye, 1927’de ülkenin ilk çikolata fabrikasını kurarak üretime başladı. Bugün 12 kategoride 800’ün üzerinde ürünü ve 50’ye yakın markasıyla faaliyet gösteriyor. Üretimini Bursa Karacabey ve Bursa Kestel’deki fabrikalarında gerçekleştiren Nestlé Türkiye’de satılan ürünlerin %92’si Türkiye’de üretiliyor. Bugün 3.800 kişiye doğrudan, 7.000 kişiye dolaylı istihdam sağlayan Nestlé Türkiye’nin ürünleri, başta Ortadoğu ve Kuzey Afrika olmak üzere bölge ülkelerine ihraç ediliyor.

Yanıtlayın / Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.