Ayşe Sezen – Satış temsilcisi

buneis.com

Ayşe Sezen, satış temsilcisiyim. Biz internet üzerinden online ikinci el araçların satışını yapıyoruz, sadece kurumsal firmalara vermiş olduğumuz bir hizmet, kurumsalda yani içerisinde herhangi bir parkende bulunmuyor. Ve online bir sistem, insanlar araçları görmeden, internet üzerinden görebildikleriyle araç alımı sağlayabiliyorlar. Düşünün ki kıyafet alıyoruz bazen, internet alışverişi yapıyoruz biz bunu araçlarla yapıyoruz. Aslında Türkiye’de de çok yeni bir sistem ve onları alıştırmaya çalışıyoruz bu sisteme.

Biz Türkiye’de herkese ulaşabiliyoruz. Yani ulaşamadığımız hiç bir yer yok, dolayısıyla sürekli insanlarla iletişim halindeyiz; yeni insanlar tanımak, farklı kültürlerden Türkiye’de bile olsa insanlar tanımak çok keyifli.

Yaptığımız iş zor bir iş, öncelikle dediğim gibi online sisteme insanları alıştırabilmek; çoğu internet kullanmıyor belki onları o sisteme adapte edebilmek çok zor. Satış temsilcisi olabilmek de çok zor çünkü orada sadece ve sadece performansınız sayılarla ölçülüyor, onun dışındaki performanslar sayılmıyor. Her zaman sonuç odaklı çalışılıyor bu da biraz güç.

Üniversite mezunuyum, iki üniversite bitirdim sosyal bilimler Anadolu üniversitesi, aynı zamanda yine Anadolu üniversitesi İşletme bölümü.

Bizde öncelikle yaptığımız işte pratik zeka, organizasyon becerisi ve iletişim yeteneğinin kuvvetli olması gerekiyor. Dolayısıyla özellikle üniversite mezunu olmak gerekmiyor ama insan kendi yetenekleriyle bu işi elbette ki yapabilir.

Öncelikle iki tane yabancı dil öğrenmeyi çok isterdim. Bir İngilizce bir Fransızca mutlaka ve mutlaka öğrenmeyi, iyi şekilde konuşabilmeyi çok isterdim. Hırslı olmak isterdim, çok hırslı bir insan olmadığım için iş hayatında gerçekten gerekiyor hırslı olmak. Bunun dışında yurt dışında çalışıp, öyle bir deneyim kazanmış olmak da isterdim açıkçası, çünkü insanın vizyonunu geliştirebilecek, kısa dönem de olabilir bilemiyorum ama, hayatının bir döneminde yurt dışında çalışabilmeyi isterdim.

Ben biraz böyle turizm ve organizasyon işlerine çok meraklıyım. Gezmeyi çok seviyorum bu yüzden de herhalde ya rehberlik yapardım ya da turizm ile ilgili bir şeyler. Her tarafı gezerdim, öyle bir iş yapmayı isterdim. Organizasyon yeteneğim çok iyi benim, dolayısıyla mutlaka onu yapmak isterdim.Daha fazla meslek için www.buneis.com

 

Ayşe Sezenbuneis.comsatış temsilcisi
Comments (0)
Add Comment