Üst Düzey Yönetici Mülakatları

710

Artık her mülakat itinalı bir çalışma istiyor. Yeni mezun bile olsa adayların mülakata bilinçli ve odaklı olmaları rekabette avantaj sağlıyor.

Üst düzey yöneticiler için durum daha kritik çünkü mülakat çift yönlü ilerliyor. Hem kendinizi çok iyi anlatacaksınız hem de karşıdaki şirketi patronu, genel müdürü vb çok iyi anlayacaksınız.

Employer Brand Academy Türkçe Sertifika Programı

1- Tabii ki diğer adayların arasından kendinizi sıyıracak bir iletişim stratejiniz olmalı. Bu iletişim stratejisine paralel olarak mülakata nasıl başlayıp neler anlatacağınız ve nasıl bir kapanış yapacağınızı belirlemelisiniz.

2- Tüm mülakat süreci içinde aynı pozisyon için görüşeceğiniz her kişinin anlamaya çalıştığı noktalar farklı olabilir. Yani işe alım danışmanı için ayrı, insan kaynakları görüşmesi için ayrı, patron genel müdür görüşmesi için ayrı hazırlanmakta fayda var.

3- Size önerilen pozisyon kariyerinize ne getirecek ve en önemlisi ne götürme riski var? Mesela uluslararası bir şirketin genel müdürü pozisyonuna geldiniz; işe başladıktan sonra şirketin ya da şirketin bulunduğu sektörün ciddi bir darboğazda olduğunu öğrendiniz… Ya da Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı pozisyonuna geldiniz ve sizden önce 2 sene içinde 3 kişinin daha bu pozisyona gelip istifa ettiğini anladınız… Üst düzey bir pozisyonu kabul ederek nasıl bir yükümlülük altına giriyorsunuz, şirket nasıl bir anlayışla yönetiliyor, pozisyondan beklentiler gerçekçi mi, şirketin repütasyonunda rahatsız edici noktalar var mı?

Hem diğer adayların arasından sıyrılmalı hem de karşı tarafı ikircikli duruma düşürmeden size sunulan fırsatla ilgili tüm araştırmaları yapabilmeli, gerekirse mülakatta siz de soru sorabilmelisiniz.

Filiz Demirbağ, Yönetici & Kariyer Koçu, PCC

Yanıtlayın / Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.