“Shell’de Kadın Enerjisi” Programı 2 Yılda 2 bin 300 Kadına İstihdam Sağladı
Türkiye’de 15 bin çalışanıyla 1000’den fazla istasyonunda her gün 1 milyondan fazla misafire hizmet veren Shell, ana faaliyet alanının yanında toplumun ihtiyaçlarına yönelik sosyal yatırım programları da geliştirmeye devam ediyor. 2018 yılının Mart ayında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın himayelerinde, İŞKUR iş birliğiyle hayata geçirilen “Shell’de Kadın Enerjisi” programı kapsamında, kadınlara istasyon yöneticisi, ön saha satış elemanı, market satış elemanı, vardiya amiri, muhasebe elemanı ve idari işler uzmanı gibi farklı pozisyonlarda çalışma olanağı sağlanıyor.
Shell’de kadın enerjisi ön yargıları gölgede bırakarak büyüyor
2’nci yılını başarılı bir şekilde dolduran program 2 bin 300 kadına istihdam sağlarken, Cumhuriyet’in kuruluşunun ve Shell’in Türkiye’deki faaliyetlerinin 100’üncü yılı olan 2023’e kadar kadar bu sayının 5 bin olması planlanıyor. Sektöre ilham veren program kapsamında Shell’de çalışmak isteyen kadın adaylar, başvurularını her ilde yer alan İŞKUR İl Müdürlüklerine yapabiliyor. Adayların işe alım süreçleri İŞKUR iş ve meslek danışmanları aracılığıyla gerçekleştiriliyor. İŞKUR’a yapılan başvurulardan sonra işe kabul edilen adaylar, alanında deneyimli Shell Eğitim ekipleri tarafından eğitiliyor. Sınıf ve işbaşı eğitimlerini tamamlayan adaylar Türkiye çapındaki Shell & Turcas istasyonlarında görev alıyor.
“Sihirli Vardiya” ile genel müdürlük çalışanları da güç birliği için sahaya iniyor
Shell Türkiye’nin genel müdürlüğündeki beyaz yakalı kadın çalışanlar, Shell’de Kadın Enerjisi programının 2’nci yılını sahadaki arkadaşlarına destek olarak kutluyor. Sihirli Vardiya kapsamında gerçekleştirilen saha aktivitesinde gönüllü olan genel müdürlük çalışanları bir gün boyunca Shell istasyonlarında çeşitli görevlerde bulunuyor. Genel müdürlük ve sahadaki kadın çalışanların güç birliği yaptığı Sihirli Vardiya, “Shell’de Kadın Enerjisi” programını sahada büyütüyor.
“Mesleğin kadını erkeği olmadığını gösterdik”
Kadınların her alanda iş hayatına aktif katılımını çok önemsediklerini belirten Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, “Türkiye’deki faaliyetlerimizde doğrudan istihdam sağladığımız çalışanlarımızın yüzde 31’i, yönetim ekibimizin ise yüzde 50’si kadınlardan oluşuyor. Sektörde bir ilke imza atarak hayata geçirdiğimiz, 2’nci yılını başarılı bir şekilde dolduran ‘Shell’de Kadın Enerjisi’ programımızla akaryakıt sektöründe kadınların da sahada çalışabileceğini, mesleğin kadını erkeği olmadığını gösterdik. Şimdiye kadar 2 bin 300 kadın istihdamı sağladığımız programımız, hedeflerimizin üzerinde ilerliyor” dedi.
Müşteri memnuniyetinde yüzde 3 oranında artış
Kadın çalışanların varlığının istasyonlardaki hizmet kalitesine olumlu etki ettiğini ifade eden Erdem, “Yaptığımız araştırmada kadın çalışanların olduğu istasyonlarda müşteri memnuniyetinin yüzde 3 oranında artış yaşandığını gözlemledik. Shell Türkiye olarak misafirlerimizden aldığımız dönüşler, programın başarısını ortaya koyuyor” şeklinde konuştu.
“Shell’de Kadın Enerjisi” programı, kadın istihdamına sağladığı katkılardan dolayı Milli İstihdam Seferberliği ve Sürdürülebilir İş Ödülleri-Kadının Güçlendirilmesi gibi birçok önemli ödülün de sahibi oldu.