Nurdan Türkdemir – Risk Yönetimi ve İç Kontrol Müdürü

buneis.com

33,197

https://www.buneis.com/videos/333.mp4[embed}
Nurdan Türkdemir. Risk yönetimi alanında aktüer olarak çalışıyorum. Türkiye’nin önde gelen sigorta şirketlerinden birinde risk yönetimi ve iç kontrol müdürü olarak görev yapıyorum. Sonuçta risk yönetimi, iç kontrol bir ekip işi olduğu için orta büyüklükte bir ekibim var. Yaptığım işte risk yönetimi alanında daha fazla sayılarla meşgul olurken, kontrol tarafındaysa denetim nosyonuyla daha fazla mevzuat okumak, insan ilişkilerinin daha fazla işin içine girdiği bir alanda bulunmak söz konusu oluyor. Tüm bunlar için risk yönetiminde daha bireysel olarak çalışabilirken, kontrol tarafında bir ekip ruhu ile ilerlemek daha fazla katma değer yaratıyor.

Risk yönetimi tarafından bakarsak belirsizliklerin olduğu ortamlarda biz doğru yolu bulmaya çalışıyoruz. Ürettiğimiz raporlarla, yaptığımız analizlerle sonuca ulaştığımızı ve gerçek durumla da örtüştüğünü gördüğümüzde biz en büyük keyfi alıyoruz. Kontrol tarafında ise, hedefimiz her zaman yanlışları bulmak değil önemli olan kökten çözüm bulmak oluyor. Bu noktalarda da bir katma değer yarattığımızı gördüğümüzde biz işimizden çok keyif alıyoruz.

Employer Brand Academy Türkçe Sertifika Programı

Risk yönetimi alanında özellikle birden fazla farklı disiplinlere dokunduğunuz için, hem finans alanını takip etmek, hem günceli takip etmek, sigorta sektöründekileri takip etmek, dünya ekonomisi, Türkiye ekonomisi, nereye gidiyoruz diye bakmak aslında sürekli bir alarm halinde olmak ve sürekli gündemi takip etme noktasına götürüyor. Bazen bu durum insanı gerçekten zorlayabiliyor.

Boğaziçi Üniversitesi matematik bölümünden mezun oldum. Ardından New York’ta Binghamton Üniversitesi’nde finans alanında yüksek lisansını tamamladım.

Bence yapabilir. Sınırlamak istemiyorum ama şunu da belirtmek istiyorum: farklı eğitim dediğimizde yine de burada analiz yetkinliği olan, sayısal alanlarda başarılı olabilecek, özellikle matematik, istatistik, ekonomi, finans dallarında kendisini yakın hisseden kişilerin ben bu alanda daha başarılı olacağını düşünüyorum.

Şöyle geriye baktığımda öncelikle diyorum ki, öğrencilik yıllarında vaktimiz çöktü, o dönemlerde daha fazla kitap okumak isterdim. Aynı zamanda tek bir dili öğrenmek, yani İngilizceyi biliyorum demeyip, kesinlikle yeni bir dil daha, bu dilin de çok bilinen değil kendimi ayrıştırabileceğim farklı bir dil olmasını isterdim: çince, rusça gibi. Üçüncü tavsiyem de şöyle dönüp kendime baktığımda aktüerlikte de çok farklı disiplinlere dokunduğumuz için, üniversitede farklı alanlardan dersler almak ve kendimi bu yönde yetiştirmek isterdim.

Bugün aktüerlik mesleğini, risk yönetimini, iç kontrolü yapmıyor olsaydım mutlaka akademisyen olmak isterdim. Çünkü içimde hep bir öğrenme isteği, aynı zamanda başkalarına öğreterek faydalı olma duygusunu yaşama isteği çok yüksek, bunun için akademisyenlik derdim.

Daha fazla meslek için www.buneis.com

Yanıtlayın / Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.