Lüküs Hayat, Finansçılar ile sahnede!
Finansbank çalışanlarından oluşan FinClub Müzikal ve Dans Kulübü, Türk tiyatrosunun klasik eserlerinden Lüküs Hayat’ı sahneye taşıdı. Finansçılar, duayen sanatçı Haldun Dormen’in de konuk olarak katıldığı oyundan elde ettikleri geliri Çocuk Eğitim Derneği’ne bağışladı.
Finansbank çalışanlarının iş hayatı ve sosyal hayatı birlikte sürdürmeleri için kurduğu FinClub ile bir renkli aktiviteye daha imza attı. FinClub Müzikal ve Dans Kulübü’nde yer alan Finansçılar, geçen sene dünya klasikleri arasında yer alan Damdaki Kemancı müzikalini sergilemelerinin ardından bu sene Türk tiyatrosunun klasikleri arasında yer alan Lüküs Hayat’ı sahneye taşıdı.
Duayen sanatçı Haldun Dormen’in konuk olarak katıldığı müzikalde, FinClub üyeleri Sedat Mert Erbil, Nevin Yılmaz, Bahadır Alın, Elif Şevkin, Ayhan İlhan, Cansu Bahadır, Mihael Erkek, Şahin Aslan, Bahadır Uzun, Kübra Baysal, İlayda Kılınç, Eyüp Emre Alptekin, Hediye Bozduman ve Damla Ocak rol aldı. 24 Haziran Cuma akşamı Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde sahnelenen müzikali, yaklaşık 850 kişi izledi. Gösterimden elde edilen tüm gelir de çocuklara eğitim alanında destek vermek amacı ile faaliyet gösteren Çocuk Eğitim Derneği’ne bağışlandı.
FinClub Yaşam Atölyesi Finansçıların yanında
FinClub Yaşam Atölyesi ile Finansçıları farklı alanlarda destekleyen Finansbank İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Hakan Alp, “Büyük bir emek ve özveri ile böylesine zor ve usta oyuncularla özdeşleşmiş bir eseri başarıyla sahneye taşıyan Finansçılarımızı tebrik ediyoruz. Kurum değerlerimiz ışığında kurguladığımız çeşitli faaliyetler ile çalışanlarımızın sosyal, kültürel ve entelektüel gelişimine katkıda bulunmayı, iş ve sosyal yaşamı birlikte sürdürmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
Lüküs Hayat Hakkında
Lüküs Hayat, 1933 yılında Cemal Reşit Rey tarafından bestelenmiş bir operet olarak Türk tiyatrosunun klasik eserlerinden birisi oldu. İlk defa Cumhuriyet’in 10. Yıl kutlamalarının yapıldığı 1933 yılında sahnelenen eser, 1946 yılına kadar büyük bir seyirci kitlesi tarafından izlendi. 1958’de Zeki Alpan, 1962 yılında da Muammer Karaca tarafından tekrar sahneye konulan eser, 6 Mart 1985’te İstanbul Şehir Tiyatroları’nda yeniden sahnelenmeye başlandı ve o tarihten günümüze kadar aralıksız sahnelendi. 1950 yılında Ömer Lütfi Akad tarafından Lüküs Hayat adıyla filme alınan oyun, 1973 yılında da Haldun Dormen tarafından televizyona taşındı.