“Kariyerini Hack’letmeyen Kadınlar” Siber Güvenliğin Önde Gelen İsimleriyle Buluştu

2,073

Isaca İstanbul ve Bin Yaprak’ın yeni mezun üniversite öğrencilerine ve kadınlara yönelik düzenlediği “Kariyerini Hack’letmeyen Kadınlar” Etkinliği, siber güvenlik sektörünün önde gelen isimlerinin katılımıyla önceki gün dijital olarak düzenlendi.

Siber güvenlik alanında istihdamı artırmak, kadınların sektörde daha fazla varlık göstermesini sağlamak ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinliğe TUBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Erman Karaca, Cyberwise Genel Müdür Yardımcısı Hakan Terzioğlu, Barikat Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Çelik, Platin Bilişim Genel Müdür Yardımcısı Pınar Bamyacı, IBM Siber Güvenlik Ülke Müdürü Zeynep Aydemir Bastın, Lostar Siber Güvenlik Direktörü Erdem Kayar, Sabancı DX CISO Nurettin Erginöz, ENERJISA CISO Pelin Pehlivan, MASTERCARD CISO Gamze Yurttutan, FORCETA Direktör Ayşim Niksarlı, A101 CISO Tuğba Öztürk gibi sektörün önemli isimleri konuşmacı olarak katıldı.

Employer Brand Academy Türkçe Sertifika Programı

Bilgi teknolojilerinin denetimi ve kurumsal yönetimi ve mesleki standartların belirlenmesiyle ilgili faaliyet gösteren ISACA İstanbul ile iş hayatına atılmaya hazırlanan üniversiteli kadınların ve çalışan kadınların birbirlerine ilham oldukları ve tecrübelerini paylaştıkları dijital kız kardeşlik ağı Bin Yaprak işbirliğinde düzenlenen “Kariyerini Hack’letmeyen Kadınlar” etkinliği ISACA İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi ve EnerjiSa CISO’su Pelin Pehlivan’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Etkinlikte ayrıca TUBİSAD Başkanı Erman Karaca’da açılış konuşması gerçekleştirdi.

Pehlivan yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Önceki yıllarda çoğunlukla finansal alanlardaki kurumlara yönelik yapılan siber saldırılar günümüzde bireylere hatta son dönemde çocukların kullandığı EBA sistemine, hastanelere ve kritik altyapılara kadar pek çok alanı tehdit eder hale geldi. İlk başlarda siber saldırganların bireysel hareket ettiğini düşünsek de artık biliyoruz ki bu saldırıların arkasında çeşitli mafya örgütleri ve hatta devletler bulunabiliyor. Bu nedenle de siber güvenliğin her alanında yerli ve milli çözümlerin üretilmesi, ülkemizin kendi siber güvenlik uzmanlarını yetiştirmesi ulusal güvenlik açısından önem kazandı. Biz de Isaca İstanbul olarak yeni mezunlar, üniversite öğrencileri ve kadınlardan oluşan çalışma grupları oluşturduk. Amacımız siber güvenlik alanında yetkinlik oluşturmak ve bu alanda daha fazla personel istihdam ettirebilmek.”

Kadınların ilham ve tecrübelerini paylaştıkları dijital kız kardeşlik ağı Bin Yaprak Kurucusu Melek Pulatkonak gerçekleştirdiği açılış konuşmasında şunları söyledi: “Covid-19 salgını olumsuz bir durum olsa da aslında diğer taraftan şanslı bir dönemde olduğumuzu söyleyebiliriz. Her şey değişiyor; iş yapma şeklimiz, meslekler ve dolayısıyla algılar da değişiyor. En çok değişen meslekler ise dijital meslekler. Bin Yaprak olarak biz de dijital meslekler hakkında bilgi alışverişi yapılabilecek, ilgilenenlerin faydalanabileceği içeriklerden oluşan dijital bir alan yarattık. Bu alan dahilinde bir de siber güvenlik havuzumuz var. Isaca İstanbul ile birlikte bu etkinliğe katkıda bulunmuş olmaktan ötürü çok mutluyum.

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı etkinlikte Cyberwise Sızma Testleri Uzmanı Ece Örsel, YKB Kıdemli IT Mühendisi Pınar Sarımsak, Cisco Yazılım Satış Uzmanı Pınar Yıldız Budakoğlu, Rakuten Kıdemli Bilgi Güvenliği Mühendisi Müge Cephe global arenada başarılarıyla Türkiye’yi temsil eden kadınlar deneyimlerini paylaşarak katılımcılara ilham verdiler. Ardından sektör önderleri siber güvenlikte cinsiyet eşitliğinde kendi rollerini ve yaptıkları çalışmaları paylaştılar.

“Başarılı Kadın CISO’lardan Sektöre Yeni Girenlere Tavsiyeler” konulu panelin ardından konuşmacıların katılımcıların soruların cevaplamasıyla etkinlik sona erdi.

Yanıtlayın / Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.