İnsan kaynakları alanında her geçen gün artan rekabet, işveren markası ve kurum imajının stratejik bir avantaj haline gelmesine neden olmuştur. Bu bağlamda, Realta Danışmanlık tarafından her yıl düzenlenen ve Türkiye’deki işveren itibarını değerlendiren engozdesirketler.com anketi, sektör profesyonelleri için önemli bir referans noktası olma özelliği taşıyor. Bu anket sadece çalışanların gözündeki itibarı değil, aynı zamanda iş dünyasında saygınlık ve güven oluşturan kriterleri de dikkate alarak, en beğenilen 100 şirketi sıralıyor.
Bu yılın en iyi 100 şirketi arasında yer alan firmalarla gerçekleştirdiğimiz röportaj serisinde; işveren markası yönetimi, çalışan bağlılığı, yetenek çekme stratejileri ve kurumsal sosyal sorumluluk projeleri gibi kritik konulara konulara değindik. Bu röportajlar sadece şirketlerin başarılarını değil, aynı zamanda bu başarıların arkasındaki stratejik yaklaşımları da ortaya koyacak. Her bir röportaj, insan kaynakları profesyonellerine sektörün en başarılı oyuncularının nasıl bir yol izlediğini, hangi uygulamaların öne çıktığını ve gelecek trendlerin neler olabileceğini görme imkanı sunacak.
Realta Danışmanlık tarafından yürütülen engozdesirketler.com anketinde yer alan firmalar işe alım, yetenek yönetimi ve çalışan memnuniyeti gibi konulara öncülük ederek diğer şirketlere de ilham kaynağı olacaklar. Bu röportajlar sayesinde iş dünyasındaki en iyi uygulamalara dair önemli ipuçlarını keşfedecek, kendi kurumunuzda uygulayabileceğiniz stratejiler hakkında değerli fikirler edineceksiniz. İşveren markası ve çalışan deneyimi konularında fark yaratmak isteyen tüm insan kaynakları profesyonelleri için bu röportajlar, kaçırılmaması gereken bir bilgi kaynağı olacak.
Röportaj serimize TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI) ile devam ediyoruz…
TEI’DE ÇALIŞAN MUTLULUĞU
Kısaca kendinizi ve şirketteki rolünüzü tanıtabilir misiniz?
Türkiye’nin savunma sanayiinde lider konumda olan TEI; 39 yıldır motor tasarımı, üretimi, montajı ve bakım onarımı gibi çeşitli alanlarda faaliyet göstermektedir. 19 yıllık kariyer yolculuğum boyunca, İnsan Kaynakları alanındaki tüm fonksiyonları deneyimleme fırsatı buldum. Şu an TEI’nin İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı olarak, dijital dönüşüm ve insan odaklı stratejiler doğrultusunda çalışan mutluluğu, kültürel dönüşüm, marka ve yetenek yönetimi gibi birçok süreci ekibimle birlikte yönetiyorum. Çalışan yaşam döngüsünü temele alarak, hem aday hem de çalışan deneyimini iyileştirecek projeleri hayata geçiriyoruz.
GÜCÜN ODAĞINDA SEN VARSIN.
Şirketinizi tercih edilen bir işveren olarak tanıtmak / iletişimini yapmak için hangi kanalları kullanıyorsunuz?
TEI olarak işveren markamızı tanıtmak için çok çeşitli dijital ve geleneksel iletişim kanalları kullanıyoruz. Sosyal medya platformları, kariyer siteleri, LinkedIn gibi profesyonel ağlar ve şirketimizin resmi web sitesi, işveren markamızı etkin bir şekilde tanıtmak için kullandığımız başlıca araçlar arasında yer alıyor. Ayrıca, savunma sanayii sektörü odaklı etkinlikler, fuarlar ve üniversite kariyer günlerinde yer alarak hedef kitlemize doğrudan ulaşmayı amaçlıyoruz. Bu çalışmalarımızla Employer Brand Stars ödül platformundan ‘Dış İletişim’ kategorisinde altın ödüle de layık görüldüğümüzü belirtmek isterim.
İşe alım pazarlama çalışmalarınızda sosyal medya ve dijital platformlardan nasıl yararlanıyorsunuz?
Sosyal medya ve dijital platformlar, TEI’nin işveren markasını güçlendirmede kritik öneme sahiptir. Bu platformları, açık pozisyonlarımızı duyurmanın yanı sıra, çalışma arkadaşlarımızın kariyer yolculuklarını, kurum içi faaliyetlerimizi ve ‘Birlikte Başarma’ değerimizle ortaya çıkardığımız başarılarımızı paylaşmak için kullanıyoruz. Aynı zamanda, potansiyel adaylarımızın kurum kültürü ve değerlerimizi daha yakından tanımasını sağlamak amacıyla çalışan deneyimini yansıtan çeşitli içerikler üretiyoruz. Bu çalışmalarımızla Brandon Hall Excellence Awards’tan ‘İşe Alıma Yönelik İşveren Markası Yönetimi’ kategorisinde gümüş ödüle layık görüldük.
Kampüs programlarınız var mı? İçeriklerinden bahseder misiniz?
Evet, TEI olarak genç yeteneklere ulaşmak için çeşitli kampüs programları düzenliyoruz. Üniversitelerle iş birliği yaparak, genç yeteneklere yönelik staj programları, kariyer günleri, mühendislik yarışmaları ve teknik seminerler düzenliyoruz. Bu programlarla hem öğrencilere pratik deneyim kazandırmayı hem de TEI bünyesine yetenekli genç mühendisleri çekmeyi hedefliyoruz.
Yürüttüğünüz başarılı bir işe alım pazarlama kampanyalarını ve sonuçlarını paylaşabilir misiniz?
Savunma sanayii sektöründe ilk ‘Ideathon’ yarışması olma özelliği taşıyan ‘Jet Fikir’ çalışmasını, üniversitelerin Makine, Uçak, Uzay, Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümlerinde son sınıf öğrencilerine yönelik olarak TEI Kampüsünde düzenledik. Genel Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Mahmut F. Akşit’in değerli yönlendirmeleriyle, TEI’nin teknolojik yenilikçiliğini içeren yarışmamız geniş bir kitleye ulaştı. Öğrenciler sadece bir vaka çalışmasına değil hem kampüs gezisi hem de profesyonel eğitmenlerden tasarım odaklı düşünme gibi eğitimleri alma şansı da buldu. Çeşitli değerlendirme aşamalarından geçerken şirketimizin kıymetli ve deneyimli çalışanlarından mentörlük de aldılar. İki günlük yarışma programı sonunda, dereceye giren takımlarımızda yer alan çalışma arkadaşlarımız TEI ailesinde yerlerini aldı.
Buna ek olarak, T3 Vakfı tarafından düzenlenen, genç yeteneklerin bilgi birikimlerini yarıştırdığı, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali ‘Teknofest’ etkinliğine her yıl katılmaktayız. Burada ‘Jet Motor’ üzerine bir yarışma gerçekleşiyor. Üniversite öğrencileri uzun süren bu maratona ekipleriyle katılıyor, çeşitli değerlendirme süreçlerinden geçiyor. Yarışma süreçlerinde tanıştığımız genç yetenekleri TEI işe alım süreçlerinde değerlendiriyoruz.
İşe alım pazarlama mesajlarınızı farklı hedef kitlelere nasıl uyarlıyorsunuz?
TEI olarak hedef kitlemizi segmentlere ayırarak, işe alım pazarlama mesajlarımızı uyarlıyoruz. Örneğin, deneyimli mühendisler için sunduğumuz kariyer fırsatları ve teknik projelere odaklanırken, yeni mezunlar için kariyer gelişimi ve staj programları üzerinde duruyoruz. “Geniş Öğrenme İmkanlarıyla Sınırsız Gelişim” anlayışıyla, farklı insan kaynakları uygulamalarımız doğrultusunda çalışma arkadaşlarımıza başarılı bir kariyer yolculuğu vadediyoruz. Bu vaadimizi potansiyel çalışma arkadaşlarımıza da farklı platformlar üzerinden sunuyoruz. TEI Havacılık Motorları Okulu’nu 2021 yılında başlattık ve bu okulla 21.000’den fazla öğrenciye ulaştık. Sektörde ilk olan okulumuzla 3 yılda 21.000’den fazla öğrenciyle buluştuk, yeni dönem çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Deneyimli genç profesyoneller için TEI PROFESSIONAL programımızı devreye aldık ve bu platformla sektör dinamiklerini yansıtan, teknik ve davranışsal yetkinlikleri geliştirmeye yönelik içerikler sunuyoruz. Çevrim içi platformdan ücretsiz olarak devreye aldığımız program ile deneyimli yetenekler kariyerlerinde sağlam bir adım daha atma fırsatı yakalıyorlar.
İşveren Markası, işe alım pazarlama stratejinizde nasıl bir rol oynuyor?
İşveren markamız, işe alım stratejimizin temel taşlarından biridir. Hedef kitlemizi tanımlayarak ‘Doğru İşe Doğru İnsan’ mottosuyla – çalışan deneyimini de besleyen – aşamada; hedef kitlemizin karşısına kurumumuzu yansıtan yapılandırılmış yeni mesajlar ile farklı kanalları kullanarak yola çıktık. Hedef kitlemizde yer alan en iyi yetenekleri cezbedecek kurum kültürünü oluşturarak; adaylarımızın, kurumumuz hakkında nasıl hissettiklerini iletişim kurma şekillerimizle yeniden yapılandırdık. Bu çalışmaları, TEI olarak güçlü bir işveren markası oluşturmanın ve yetenekli bireyleri cezbetmek ve elde tutmak için hayati olduğuna inandığımız için gerçekleştirdik. ‘Gücün Odağında Sen Varsın’ sloganımızla İşveren markamız; kurumumuzun değerlerini, kültürünü ve sunduğu fırsatları yansıtarak, potansiyel adayların aramızda yer almasını istemelerini sağlıyor. İşveren Markası Yönetimi stratejileri doğrultusunda Türkiye’nin en büyük insan kaynakları yönetimi derneği olan PERYÖN – Değer Yaratan Uygulamalar ödüllerinde ‘Yetenek Kazanımına Yönelik İşveren Markası Yönetimi’ kategorisinde birinci olduk.
“KO-PİLOT”LARLA ONBOARDING
İşe alım süreciniz yeni çalışanlar için sorunsuz bir geçiş nasıl sağlıyor?
TEI’de işe yeni başlayan çalışma arkadaşlarımızın adaptasyon sürecini en keyifli şekilde geçirmeleri için kapsamlı bir preboarding & onboarding programı uyguluyoruz. İlk olarak, işe alım süreci tamamlandığında yeni çalışanlara şirket kültürü, değerleri ve çalışma ortamı hakkında detaylı bilgi sağlanıyor. Onboarding süreci kapsamında ise, çalışanlarımıza ‘ko-pilot’ adını verdiğimiz kişisel mentorlar atıyoruz, bu sayede yeni iş ortamına uyum sağlamaları kolaylaşıyor. Çalışanla kurum arasındaki ilişkinin temelinin atıldığı basamak olan Onboarding aşamasında çalışanlarımızın işe aidiyet duygularını geliştirmelerine yardımcı olacak Preboarding- Onboarding-On the Job Training süreçlerini birbirleri ile bağlantılı olacak şekilde yapılandırdık. Bu çalışmalarımız kapsamda ilk 1 yıllık deneyim süreçleri kapsamında geri bildirim mekanizmalarının sayısını arttırdık. Yeni başlayan çalışanlarımız üçüncü aylarını doldurduklarında kahve eşliğinde Birebir Görüşme gerçekleştiriyor; 6. Aylarında ise adaptasyon anketi ile geribildirimler alıyor ve bu bilgiler ışığında aksiyon planlarımızı sürekli güncelleyerek geçiş sürecinin sorunsuz geçmesini hedefliyoruz.
KATEGORİSİNDE EN BEĞENİLEN YETENEK PROGRAMI
Şirketiniz ne tür staj ve/veya yeni mezun işe alım programları sunuyor?
“Yenilikçi ve Öncü Projelerle Başarılı Bir Kariyer” diyoruz; potansiyel yeteneklerimize ve çalışma arkadaşlarımıza sunduğumuz öğrenme imkanlarıyla hayat boyu gelişimi hedefliyoruz. Yaz döneminde üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine yönelik Kariyerini Uçur adlı kısa dönem staj programı düzenliyoruz. Çalışma hayatına kısa bir süre sonra ilk adımını atacak, lisans son sınıf eğitimlerine devam eden öğrenciler için 5. dönemini tamamladığımız hem Türkiye’de hem de Globalde birçok ödüle layık görülen Gücün Kaynağında Kariyer adlı aday mühendislik programımız mevcut. 11 ay boyunca; kariyer yapmak istedikleri alanı yakından tanıma, kendi yetenek ve yetkinliklerini gözlemleme ile TEI Ailesine katılma fırsatı sunduğumuz programımızla genç yeteneklerimizin gelişiminin her zaman yanındayız. Aday mühendislik programımız, büyük bir başarıya imza atmaya devam ediyor; program gençlerin oylarıyla belirlenen TopTalent 100 Talent platformunda ‘Havacılık ve Savunma Sanayii’ kategorisinde üç yıl üst üste ‘En Beğenilen Yetenek Programı’ seçildi. Bir diğer programımız Power Up ile mühendislik alanında uzmanlaşarak bilgi derinliğini artırmak amacıyla Yüksek Lisans/Doktora öğrenimine devam eden öğrencilere, yarı zamanlı çalışma modeli içinde havacılık sektörünü yakından gözlemleyebilmeleri için TEI’de çalışma imkanı sunuyoruz.
Şirketinizin sunduğu yeni mezun programlarının katılımcılara sağladığı başlıca faydalardan bahseder misiniz?
Teknik uzmanlığın kıymetli olduğu, niş bir sektörde yer alıyoruz; alanında en iyi olma ve milli projelerde yer alma isteğiyle savunma sanayi sektörüne ilgi duyan genç yeteneklere yönelik farklı platformlarda uyguladığımız eğitim–gelişim programlarıyla birlikte yarı zamanlı çalışma imkanı sunduğumuz yetenek kazanım süreçlerimiz katılımcılara TEI’nin geniş bilgi birikiminden yararlanma, deneyimli mühendislerle birebir çalışma ve ileri teknolojilerle tanışma fırsatı sunuyor. Bu programlar, katılımcılara hem teknik hem de kişisel gelişim alanında önemli katkılar sağlıyor ve onlara kariyer yolculuklarına başarılı bir adım atma fırsatı sağlıyor.
OLAĞANÜSTÜ ÇALIŞAN DENEYİMİ
Yeni işe aldığınız kişilerin kariyer gelişimini ve mesleki gelişimini nasıl destekliyorsunuz?
Çalışma arkadaşlarımıza ve potansiyel yeteneklere yönelik hayata geçirdiğimiz çalışmalarımızı “Gücün Odağında Sen Varsın” anlayışıyla oluşturuyoruz. Çalışma arkadaşlarımızın performans ve deneyimleri doğrultusunda, kurum kültürümüzle örüntülü olan Kariyer Geliştirme Sistemi kurguladık. Sistemimizi kurgularken çok fazla dinamiği göz önüne alarak yönetsel rollerin karşılıklarını oluşturduğumuz teknik rolleri kariyer haritamıza entegre ettik. Yapıyı oluştururken çalışanlarımızın yönetici olarak değil çalıştıkları alanda derinlemesine uzmanlık edinerek teknik tarafta ilerleme isteklerini göz ardı etmedik ve tüm çalışanlarımıza iki farklı kariyer yolu sunduk. Yetkinlik ve yetenekleri doğrultusunda çalışanlarımız; çalıştıkları alanda uzmanlaşabilecekleri, ‘Teknik Rol’ adını verdiğimiz kariyer haritasında ilerleyebiliyor veya yöneticilik yetkinliklerini geliştirerek ‘Yönetsel Rol’ haritasında kariyerlerini ilerleterek yönetici koltuğuna geçebiliyorlar. Her iki kariyer haritasında da, seçimleri doğrultusunda tercih yapan çalışanlarımızın kariyer hayatlarında tıkanma yaşanmıyor. Kariyer geliştirme sistemimizle Brandon Hall Excellence
Awards’ta altın ödül kazanmak; ek olarak tüm faaliyet alanlarında mükemmeli hedefleyen bir kurum olarak tüm bu çalışmalarımızla ‘Happy Workplace’ olarak ‘Olağanüstü Çalışan Deneyimi’ kategorisinde yer almak bizim için büyük bir gurur kaynağı.
Diğer yandan, değişen ihtiyaç ve trendlere göre kurumsal yetkinlik setlerimizi güncelleyerek çalışma arkadaşlarımızın gelişim ve dönüşüm yolculuklarına eşlik etmek için projeler geliştiriyoruz. ‘TEI Akademi’ çatısı altında eğitim & gelişim faaliyetlerimizi birleştirdik ve farklı kategorilerde, çalışanlarımızın çoğu ihtiyacına cevap verebilecek çok geniş bir eğitim kataloğu oluşturduk. Yetenek & Gelişim Merkezi, Teknik İlerleme Merkezi ve Teknolojik Gelişim Merkezi başlıkları altında farklı imkanlar sunuyoruz. Çalışma arkadaşlarımızın gelişimlerini yapılandırdığımız yetkinlik setlerimizle bağlantılı olarak daha fazla beceri ve deneyim kazanmalarına yardımcı olacak bir sistem olarak yürüttüğümüz ‘Momentum İç Eğitmen Okulu’ sürecimizi genişlettik. ‘Kutup Yıldızı Mentorluk Programı’ ile 5 farklı kategoride mentor-menti ilişkileri geliştirerek, çalışanlarımızın hem teknik hem de davranışsal yetkinliklerini artırmalarına yardımcı oluyoruz. Bu programlar, çalışanlarımızın kariyer yolculuklarında daha donanımlı ve yetkin hale gelmelerini sağlıyor. Tüm bu eğitim & gelişim çalışmalarımızla ATD Best olarak seçilmenin gururunu yaşıyor, bu çalışmalarımızı her geçen gün geliştirme bakış açımızı sürdürüyoruz.
HİBRİT ORYANTASYON
İşe alım sürecinde şirket kültürünüzü nasıl iletiyor ve aşılıyorsunuz?
TEI olarak şirket kültürümüzü, işe alım sürecinin her aşamasında adaylara iletiyoruz. Adaylara, şirketimizin misyonu, vizyonu ve değerleri hakkında bilgi sağlıyoruz ve bu değerlerin günlük işleyişimizde nasıl yaşandığını gösteriyoruz. Ayrıca, yeni işe alınan kişilere şirket kültürümüzü daha iyi benimsemeleri için kapsamlı bir oryantasyon programı sunuyoruz. Ve bu çalışmalarımızla, dünyanın en prestijli ödül platformları arasında yer alan Brandon Hall Excellence Awards’tan ‘Hibrit Oryantasyon Programı’ ile ödüle layık görüldük.
Yeni işe alınan kişilerin ilk günden itibaren şirket kültürüne bağlı hissetmelerini sağlamak için hangi girişimleri hayata geçirdiniz?
Yeni çalışanlarımızın TEI kültürüne hızla adapte olmalarını sağlamak amacıyla çeşitli sosyal etkinlikler düzenliyoruz. Takım çalışmasını ve iş birliğini teşvik eden bu etkinlikler, yeni çalışanların mevcut ekiplerle kaynaşmalarına yardımcı oluyor. Ayrıca, Kış ve Yaz Turnuvaları gibi sportif faaliyetler düzenleyerek, çalışanlarımızın iş dışında da bir araya gelerek sosyal bağlarını güçlendirmelerini sağlıyoruz. Çalışanlarımızın hobilerini ve ilgi alanlarını paylaşabilmeleri için 24 farklı sosyal kulüp oluşturduk. Bu kulüpler, çalışanlarımızın iş dışında da ortak aktivitelerde bir araya gelmelerini sağlayarak, genel iyilik hallerinin korunmasına katkıda bulunuyor.
ŞEFFAF VE ERİŞİLEBİLİR İŞE ALIM SÜRECİ
İşe alım süreçlerinizi geliştirmek için hangi teknoloji ve araçları kullanıyorsunuz?
TEI olarak, işe alım süreçlerimizi daha etkin ve verimli hale getirmek için en yeni teknoloji ve araçları kullanıyoruz. Başvuru Takip Sistemleri (ATS), yapay zeka destekli değerlendirme araçları ve online mülakat platformları, adayların yetkinliklerini daha iyi değerlendirmemizi sağlıyor. Bu teknolojiler, işe alım süreçlerimizin hızını ve doğruluğunu artırırken, aday deneyimini de iyileştiriyor. Ayrıca, bu araçlar sayesinde işe alım süreçlerimizi daha şeffaf ve erişilebilir hale getiriyoruz.
ÇALIŞAN DENEYİMİ YOLCULUĞUNDA ESNEK YAN HAKLAR
İşe alındığı andan itibaren çalışan bağlılığını nasıl ölçüyor ve teşvik ediyorsunuz?
Tüm faaliyet alanlarında mükemmeli hedefleyen bir kurum olarak TEI’yi tercih edilen bir işyeri haline getirmek, İnsan Kaynakları alanında en önemli stratejilerimizden biri. Bu bakış açımızı da Çalışan Deneyimi altında tüm süreçlerimize yansıtıyoruz. Genel Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Mahmut F. Akşit’in vizyonu ve yönlendirmesiyle deneyim sürecini yolculuk olarak tasarlarken, çalışmalarımızı Çalışan Yaşam Döngüsü’nden faydalanarak oluşturuyoruz. Tüm stratejimizi bu bakış açısıyla birbiriyle konuşacak halde kurguluyoruz.
Çalışan bağlılığı, TEI için büyük önem taşıyan bir konudur. Bu bağlılığı ölçmek için düzenli olarak İç Müşteri Memnuniyet Anketi ile organizasyondaki bölümler arası koordinasyonumuzu; işbirliği ve takım çalışması konularındaki gelişimlerimizi takip ederek sürdürülebilir kılma amacıyla her yıl iç değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Altıncı ayda Adaptasyon Anketi ile devam ettirdiğimiz süreci; bir yıl dolduğunda Çalışan Mutluluğu ve Yönetici Yetkinlik Anketi ile sürdürüyoruz. Farklı kriterlere sahip çalışanlarımızla Stay Interview çalışmamızı devam ettiriyor, Performans Çalıştayları gibi farklı başlıklarda yürüttüğümüz geri bildirim mekanizmaları işletiyoruz.
Ayrıca, çalışanlarımızın sesini duyurabilmeleri için geri bildirim kanalları oluşturuyor ve bu geri bildirimleri değerlendirerek iş süreçlerimizi sürekli olarak geliştiriyoruz. Pandemi sürecinde, savunma sanayii sektöründe evden çalışma uygulamasını, çalışanlarımızın beklentilerini ve sağlıklarını düşünerek devreye alan ilk kurumuz. Ayrıca şirketimizde esnek çalışma modeli uygulanmakta olup, evden ve esnek çalışma ile çalışanlarımızın iş ve özel yaşam dengesini destekliyoruz. Bu sayede çalışanlarımız, zaman ve mekân bağımsız olarak işlerini yürütebiliyor, böylece bireysel verimlilikleri ve motivasyonları maksimum düzeye çıkıyor. Çalışanlarımızın farklı kategorilerde faydalanabileceği ‘TEIFLEX’ adlı esnek yan haklar uygulamasını devreye aldık. Bu uygulamayı devreye alırken, Y ve Z kuşaklarının iş hayatında yerini edinmesiyle birlikte ortaya çıkan farklılıkları ve beklentileri de inceledik. Sunduğumuz esnek yan hak paketlerimizle; çalışanlarımız haklarını kendi istek ve ihtiyaçlarına göre şekillendirerek bütçeleri doğrultusunda planlarını hayata geçirme olanağı buluyorlar.
ADAY DENEYİMİ MERKEZLİ STRATEJİLER
İşe alım süreçlerini iyileştirmek isteyen diğer İK profesyonellerine ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?
Diğer İK profesyonellerine tavsiyem, çalışan yaşam döngüsünü temele oturtarak işe alım süreçlerinde aday deneyimini merkeze almalarıdır. Adayların süreç boyunca şeffaf ve düzenli bilgilendirilmesi, onların kuruma olan ilgisini çeşitli araştırmalarda da görebildiğimiz şekilde artırır. Ayrıca, dijitalleşme çağında, teknoloji ve veri analitiğini kullanarak işe alım süreçlerini optimize etmek büyük önem taşıdığını gözlemliyoruz. Son olarak, kurum kültürü ve değerlerinin doğru bir şekilde yansıtılması, doğru işe doğru insan anlayışının işlemesi ve işe alım sürecinin başarısını artırmak için kritik bir unsur olduğunu düşünüyorum.
İşe alım başarısı için çok önemli olduğuna inandığınız, öğrendiğiniz önemli dersler var mı?
İşe alım süreçlerinde öğrendiğimiz en önemli derslerden biri, hızlı ve etkili bir iletişimin önemi oldu. Buna ek olarak, doğru pozisyonlar için doğru adayları seçmek adına kapsamlı bir değerlendirme sürecinin gerçekleştirilmesi gerektiğinin farkındayız. Ayrıca, çalışan bağlılığının işe alım sürecinin bir parçası olarak görülmesi gerektiğini, yani işe alınan kişinin şirkete olan uyumunu ve bağlılığını artıracak stratejilerin baştan kurgulanmasının önemini bir kez daha fark ederek tüm süreçlerimizi geliştiriyoruz.