İşveren Markanızı Geliştirecek 11 Küçük Adım

1,254

Güçlü bir işveren markasının, çalışan bağlılığı-memnuniyetini, kurum imajınızı güçlendirmesinin yanı sıra, ihtiyacınız olan yetenekleri yakalayabilmeniz için de size önemli kapılar açacağı tartışılmaz gerçeklerden birisi.

Yetenekli ve başarılı adaylar tarafından tercih edilebilir olmanın ve onu sürdürülebilir kılmanın yollarından en önemlisi güçlü bir işveren markası kurmak ve onu sürekli besleyerek büyütmekte yatıyor.

Employer Brand Academy Türkçe Sertifika Programı

4C1H’nin her yıl açıkladığı 2019 Çalışan Deneyimi Trendlerini geçtiğimiz günlerde PES Survey ile 2019 Çalışan Deneyimi Araştırması’nı gerçekleştirerek duyurduk. 64 kurumun katıldığı araştırmada 2019 önceliklerini sorduk*, ilk sırada işveren markası yönetimi ve iletişimi olduğu ortaya çıktı.

Kurum kültürü iletişimini nasıl ele aldığınız işe alım süreçlerinizin ve onu tüm İK süreçlerinde yansıtmanız da en kilit rollerinden birisi olmaya devam ediyor. 11 adımda kurum kültürünüzü anlatmanın olmazsa olmazlarından işveren markanızı güçlendirmenin yollarını sizler için derledik.

1.Güvenilir Olun: Araştırmalar gösteriyor ki kurumunuzun iş dünyasındaki şeffaf ve güvenilir tarzı çalışan mutluluğuna doğrudan etki ediyor. Kurum değerleriniz ve öncelikleriniz ile güvenilir imajınızı her zaman destekleyici işler içerisinde yer alın.

2.İnsani Değerlere ve İletişime Önem Verin: Bugün birçok yetenekli aday, iş arayışları esnasında kurumların insani yönlerine ve iletişime ne kadar açık olduklarına bakarak kararlarını veriyor. Sosyal medya ya da çeşitli etkinlikler ile insanlar ile konuşan, tavsiyelerde bulunan ve sorunları dinleyen bir kurum kültürünüzün olmasına önem verin.

3.Şeffaflıktan Vazgeçmeyin: Açıklık ve şeffaflık ilkeleri ile çalışmayı yürütemeyen kurumlar ne yazık ki mutlu, motive ve enerjik çalışanlarla dolu bir kültüre veda ediyor. İnsanlara kurumunuzda çalışmanın onlara nasıl hissettireceğini en doğru şekilde iletmeyi deneyin. Sizinle çalışmaya başladıktan sonra da bu şeffaflığınızı sürdürmeniz önemli.

4.Geribildirimsiz Asla: Şeffaflık, güvenilirlik ve insani değerlerin hepsi geribildirim kültürünü zorunlu kılıyor. Bu şekilde çalışanlarınıza hem kendilerini değerli hissettirecek, hem de fikirlerine önem verildiğini gören çalışanınızın kalıcılığını artırmış olacaksınız.

5.Kurallar Bazen Esnemek İçindir: Kural koymak iyidir ancak her kurala sıkı sıkıya bağlılık bazen çok da iyi değildir. Çalışanlarınızın iş yaşam dengesini zedelemeye yönelik bazı kurallarda esnemeye gitmeniz motivasyonu ve memnuniyeti tartışmasız artıracaktır. Unutmayın, iyi bir işveren markasında çeşitliliği kucaklamak çok önemlidir.

6.Öncelik Her Zaman Çalışanların: Çalışanlar ne kadar mutlu oldukça kurumunuz o kadar çok gelişir. Çalışanlarınızın inisiyatif alabildiği, nerede, ne zaman ve nasıl çalışacaklarına kendilerinin karar verebileceği bir kurum kültürünü destekleyin.

7.İşte Eğlence İyidir:  Hayatlarımızın büyük bir kısmını geçirdiğimiz işyerlerine biraz eğlence ve kahkaha sokmak hiç de kötü bir fikir değildir. Eğlenceli bir ortam insanların daha başarılı ve daha odaklı işler ortaya çıkarmalarına yol açar. Çalışanlara konuşacakları ve paylaşacakları olumlu ve eğlenceli etkinlik fırsatları vermek müşterilerinizin gözünde de yükselmenize yol açacaktır. Çünkü mutlu çalışan mutlu müşteri demektir.

8.Hikayelerinizi Paylaşın: Sosyal medyayı yalnızca dış iletişim için kullanmayın. İç iletişimde de işveren markanızı ve takım olarak birlikte başardığınız önemli işleri duyurmak için hikayelerinizi paylaşmaktan çekinmeyin.

9.Çalışmak İstenecek Bir Ofis Yaratın: Çalışma ortamı ne kadar iyiyse, çıkan işin kalitesi de o kadar doğru orantılı artacaktır. Çalışılan ortamın sıcaklığı, dekorasyonda kullanılan renkler, etraftaki bitkiler, yemekhane kalitesi ve daha niceleri çalışan mutluluğuna giden altın değerindeki maddelerdir.

10.Çalışan Hakları Savunucusu Olun: Markanızın haklarının olduğu kadar çalışan mutluluğu için çalışan haklarının da savunucusu olmak önemli. Önemsendiğini ve korunduğunu hisseden her çalışan, işyerindeki mutluluğunu dış dünya ile de paylaşacaktır.

11.Başarılardan ve Başarısızlıklardan Ders Alın: İyi bir işveren markası asla sabit durmaz. Trendlere, teknolojik gelişmelere, yürüyen ya da yürümeyen organizasyonlardan öğrendiklerinize göre sürekli olarak beslenmeye açıktır. Bu yüzden başarılarınızdan ve başarısızlıklarınızdan ders alarak işveren markanızı sürekli olarak beslemeyi ihmal etmeyin.

BONUS: Özgün olun: Her kurum kültürü birbiri ile aynı değildir, kopyalanamaz. Herkesin aynı reçeteyi uygulamayacağı, her şirketin kendine özel bir işveren markası oluşturması gerekir. Şirket özeline kurulan bir kültür için en vazgeçilmez olansa “insan odaklılık” ve “kendine özgü” projeler geliştirmektir.

* Araştırmaya katılan kurumlar:

Danone TAV Teknosa CCI Sahibinden.com
Unilever Vestel Barilla Ali Raif İlaç Pegasus
Bidolu Baskı Halk Bankası Ravago Sun Grup Zorlu Holding
Kibar Holding Penti Tadım Flo Mağazacılık Kopaş
Allianz Airties Zurich Sigorta Bakioğlu Holding DeFacto
AvivaSA Webhelp Toyota Europap Tezol ING
Metro Cash Gitti Gidiyor DYO Vakıf Emeklilik Arzum
BSH İKEA Pharmactive Centurion Generale Mobile
CMC LCWaikiki Folkart Etiya Tofaş
Dominos Nuh Çimento Volt Motor Mapfre Sensormatic
HD İskender Olgar Grup Pimsa Adler Multinet GN Yapı
Koç Sistem Organik Kimya Pembemavi Koçzer Ekol Lojistik
McDonald’s Isuzu Generica Tavuk Dünyası

 

Yanıtlayın / Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.