BAT’de ebeveyn çalışanlar için yeni bir dönem başlıyor

894

British American Tobacco (BAT)’nun çalışanların ebeveynlik sürecine geçişteki ilk senesinde onları desteklemek için hayata geçirdiği Parents@BAT (BAT’li Ebeveynler) programı kapsamında, sadece yeni anneler değil, gerekli durumlarda babalar da izin kullanabilecek. Evlat edinen BAT çalışanlarının da annelik izninden faydalanacağı program, 1 Ocak 2019 itibarıyla diğer tüm BAT grup ülkeleriyle birlikte BAT Türkiye ve Kuzey Afrika Bölgesi’nde de uygulanmaya başlanacak.

 

British American Tobacco (BAT), çalışanlarını ebeveynlik sürecinin ilk yılında desteklemek, iş ve özel hayatları arasında denge kurmalarını sağlamak ve işyerindeki potansiyellerini gerçekleştirmeleri amacıyla Parents@BAT (BAT’li Ebeveynler) programını hayata geçiriyor. Program, annelik izninden esnek çalışmaya, online ebeveynlik eğitiminden annelik sonrası işe dönüş garantisine kadar pek çok kolaylık getiriyor. 1 Ocak 2019 itibarıyla uygulanmaya başlanacak program tüm BAT grup ülkeleriyle birlikte, BAT Türkiye ve Kuzey Afrika Bölgesi’nde eş zamanlı uygulamaya geçecek.

 

Employer Brand Academy Türkçe Sertifika Programı

Babalar da ebeveynlik izni kullanabiliyor

 

British American Tobacco(BAT), aileye yeni katılan bebeğin ilk yıllarında bakımı temelde anneler tarafından karşılansa da annenin annelik izninin bitiminden önce işe dönmesi durumunda babaların da bu haktan yararlanmasına olanak sağlıyor. Bu doğrultuda, Parents@BAT programıyla, Türkiye ve Kuzey Afrika Bölgesi ülkelerinde (Türkiye, KKTC, Mısır, Sudan, Fas, Tunus, Cezayir, Libya) babalar da 16 haftalık ebeveynlik izni, esnek çalışma ve işe dönüş garantisi haklarından faydalanabilecekler.

 

Diğer yandan, bölge ülkelerinde 16 haftadan daha kısa olan annelik izni süresi, Parents@BAT programı sayesinde BAT çalışanları için 16 haftaya çıkıyor. Buna göre, Mısır’da halihazırda 12 hafta olan annelik izni 16 haftaya, Cezayir’de 14 haftadan 16 haftaya, Sudan’da 8 haftadan 16 haftaya ve Fas’ta 14 haftadan 16 haftaya çıkıyor.

 

Esnek çalışma ve online ebeveynlik desteği yolda

 

Program kapsamında yeni ebeveynler; minimum 16 hafta annelik izni ve işe dönüş garantisi, bebeğin 1 yaşına kadarki süreçte esnek çalışma fırsatları ile online ebeveynlik desteği gibi çok kapsamlı haklardan faydalanabilecekler. Çalışanların ebeveynlik sürecini kolaylaştıran program iş garantisi sağlamanın yanı sıra, ebeveynlere destek olacak online eğitimler de sunuyor. Böylece hem Türkiye hem de bölge ülkelerinde çalışanların potansiyellerini gerçekleştirmesine imkan tanınırken çalışan memnuniyetini daha üst seviyelere taşımak hedefleniyor.

 

BAT çalışanları için Türkiye’de Evlat Edinme İzni 8 haftadan 16 haftaya çıkıyor

 

BAT Türkiye ve tüm grup ülkelerinde anne veya bebeğin bakımını üstlenen ebeveyn, minimum 16 hafta boyunca izin alma ve aynı özlük haklarına sahip şekilde işe dönme hakkına sahip olacak. Ayrıca, evlat edinmenin yasal olduğu ülkelerde (Türkiye ve Cezayir), bu haklar evlat edinen ebeveynler için de geçerli oluyor. Parents@BAT programı ile BAT çalışanları bu süreyi 16 hafta olarak kullanabiliyor.

 

Parents@BAT’nin çalışanlara sunduğu hakların diğer şirketler için örnek teşkil edecek nitelikte olduğunu belirten BAT Türkiye ve Kuzey Afrika Bölgesi İK Direktörü Gökçe Kulak, “Tüm çalışanlarımızın potansiyelini gerçekleştirmesine imkan tanıyan ve cesaretlendirildiği bir çalışma ortamı yaratmak bizim için son derece önemli. Bu doğrultuda, çalışanlarımızı yaşamlarının her alanında desteklemek üzere hazırladığımız Parents@BAT programı 1 Ocak 2019 itibarıyla Türkiye ve Kuzey Afrika Bölgesi ülkelerinde uygulanmaya başlayacak. Bu program ile, tüm çalışanlarımızın iş ve özel hayat arasında dengeyi yakalayarak, ikisi arasında bir seçim yapmak zorunda kalmadıkları bir çalışma ortamı sunmanın gururunu yaşıyoruz. Parents@BAT programı ile Türkiye’de çoğu alanda yasalarla uyum içinde olsak da diğer bölge ülkelerinde BAT çalışanlarına annelik izni sürecinde yerel düzenlemelerin ötesinde haklar sunmaktan son derece mutluyuz” dedi.

Yanıtlayın / Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.