AYGAZ, BM KADINLARIN GÜÇLENDİRİLMESİ PRENSİPLERİ’NE İMZA ATTI

467

Koç Holding’in “Ülkem İçin” projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren Aygaz, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi ve BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi ortaklığında oluşturulan Kadınların Güçlendirilmesi Prensipleri’ne (WEP) imza attı. Aygaz Genel Müdürü Gökhan Tezel, “Bu prensipler cinsiyet eşitliğinde gelişme sağlayacak, kadının toplumda, iş hayatında ve ekonomik hayatta güçlendirilmesine yönelik atılacak adımlara yol gösteriyor. Enerji sektöründe erkek istihdam oranı, kadın istihdam oranından oldukça yüksek. Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerinden biri olarak sektörel bir değişikliği tetiklemede öncü olmayı arzu ediyor; böyle bir küresel hareketin parçası olmaktan gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

Koç Topluluğu enerji şirketlerinden Aygaz, Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles) imzacılarından biri oldu.

Employer Brand Academy Türkçe Sertifika Programı

Koç Holding’in yürüttüğü Ülkem İçin projesi kapsamında çalışmalar yürüttüklerine dikkat çeken Aygaz’ın Genel Müdürü Gökhan Tezel BM Kadınların Güçlendirilmesi Prensipleri’nin imzacılarından biri olarak,

“Bu prensipler cinsiyet eşitliğinde gelişme sağlayacak, kadının toplumda, iş hayatında ve ekonomik hayatta güçlendirilmesine yönelik atılacak adımlara yol gösteriyor. Enerji sektöründeki erkek istihdam oranı, kadın istihdam oranından oldukça yüksek. Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerinden biri olarak Aygaz’ın toplumsal cinsiyet duyarlı iş yeri inşa etmeye yönelik geliştireceği uygulamaların sektörel bir değişime de öncü olacağına inanıyor; böyle bir küresel hareketin parçası olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

Tezel, Aygaz çalışanları ve bayileri ile beraber toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak üzere hem iş yaşamına hem de topluma yönelik çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri Hakkında:

 

  • Cinsiyet eşitliği için üst düzey kurumsal liderlik sağlanması,
  • Tüm kadın ve erkeklere işte adil davranılması, insan haklarına ve ayrım yapmama ilkesine saygı gösterilmesi, bu ilkelerin desteklenmesi,
  • Tüm kadın ve erkeklere sağlık, güvenlik ve refah sağlanması,
  • Kadınların eğitim, kurs ve profesyonel gelişim imkânlarıyla desteklenmesi,
  • Kadınları güçlendiren girişimci gelişimi, tedarik zinciri ve pazarlama yöntemlerinin uygulanması,
  • Toplumsal inisiyatifler ve destekler aracılığıyla eşitliğin teşvik edilmesi,
  • Cinsiyet eşitliğinin sağlanması için gelişimin ölçülmesi ve halka açık raporlanması
Yanıtlayın / Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.