TÜRKİYE’DE KADINLARIN İŞ YAŞAMINDAKİ KONUMU BU ARAŞTIRMA İLE BELİRLENECEK

Global piyasaların lider insan kaynakları yönetim danışmanlığı firması Mercer ile kadınların iş hayatında sürdürülebilir bir şekilde var olmaları, karar verici rollere lider olarak yükselmeleri için onlara destek olmak amacıyla yola çıkan Professional Women’s Network İstanbul (PWN), önemli bir araştırma için bir araya geldi. Mercer ve PWN’in Türkiye’de gerçekleştirecekleri ve kadınların iş gücüne sağladığı katkıyı mercek altına alacak ‘Kadınlar İş Dünyasında Parladıkça Araştırması’ 25 Ekim’de başladı.

Sibel Yücesan: “Yol haritası için mevcut durumu tespit etmeliyiz”

Türkiye’de çeşitliliği ve cinsiyet dengeli liderliği destekleyen çözümlerin önemli bir adımı olacak bu araştırmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Professional Women’s Network İstanbul Başkanı Sibel Yücesan, “Şirketlere bu eşitliği sağlayacak bir yol haritası oluşturabilmek için öncelikle mevcut durumun veriler ile tespit edilmesi gerekiyor. Bu çalışmaya Mercer ile başlıyor olmaktan dolayı inanılmaz heyecanlı ve mutluyuz. İş hayatında özellikle orta ve üst düzey rol alan kadınlar kariyer radarında hızla kayboluyor, bunu tespit için ilgili istatistiklerin bilinmesi, analiz edilmesi gerekiyor. Kadınların iş hayatında sürdürülebilir bir şekilde var olmaları ve karar verici rollere lider olarak yükselmeleri için onlara destek olmak en önemli misyonumuz. Bu konuda hepimize büyük görevler düşüyor. Mercer’ın dünyaya mal olmuş araştırma yeteneği ile bizim yaratacağımız sinerji, kadınların iş hayatlarındaki konumunu belirleme ve daha isabetli çözüm yollarının oluşturulması için etkili bir araç olacak” dedi.

Dinçer Güleyin: “Kadınlar iş sonuçlarına ve performansa değer katıyor”

Kadınların iş hayatına atılması ve kariyerlerine eşit şartlarda devam edebilmesinin ekonomik ve sosyal gelişim açısından son derece önemli olduğunu belirten Mercer Türkiye Genel Müdürü Dinçer Güleyin şöyle devam etti: “Mercer olarak hem Türkiye’de hem de dünyanın diğer ülkelerinde kadınları çok yakından takip ediyoruz. Sadece istatistiki verileri saptamakla kalmıyor, bünyemizdeki danışmanlık yetenekleri sayesinde onların iş dünyasında daha fazla yer almaları, kariyerlerindeki gelişim imkanlarını çeşitlendirmeleri için de adeta pusula işlevi görüyoruz. Şimdi Türkiye’de PWN aracığıyla, bu konuya dikkat çekecek olmaktan son derece memnunuz. Hedefimiz, bu araştırma ile kadınların iş hayatındaki konumunu net olarak görmek ve farklı çözüm önerilerinin gündeme taşınmasına aracılık etmek… Mercer globalde bu araştırmayı 2015 yılından bu yana yapıyor. Her yıl yeni ülkelerin eklendiği araştırmaya, bu yıl PWN işbirliği ile Türkiye de katılıyor. Kadının iş dünyasındaki değerini daha da artıracak bu tür çalışmalara hep beraber imza atacağız.”

 

Araştırmaya katılım için www.mercer.com.tr

fırsat eşitliğiMercer
Comments (0)
Add Comment