Oya Buyan, EWE Turkey Holding’in yeni İnsan Kaynakları direktörü oldu

Almanya’nın en büyük enerji şirketlerinden biri olan EWE AG’nin 2007 yılından beri Türkiye pazarındaki faaliyetlerini yüzde 100 iştiraki olarak sürdüren EWE Turkey Holding’in yeni İnsan Kaynakları Direktörü Oya Buyan oldu.

Almanya’nın köklü enerji şirketlerinden EWE AG’nin yüzde 100 iştiraki olan EWE Turkey Holding 2016 büyüme hedefleri doğrultusunda yapılanmasını şekillendirmeye devam ediyor. EWE Turkey Holding, 20 yıldır üretimden finans sektörüne kadar farklı endüstrilerde üst düzey İnsan Kaynakları yöneticiliği yapmış Oya Buyan’ı yönetici kadrosuna katarak önemli bir transfer gerçekleştirdi. Oya Buyan, EWE Turkey Holding ailesine katılmadan önce Eureko Sigorta’da İnsan Kaynakları Direktörlüğü görevindeydi.

EWE Turkey Holding Genel Müdürü Bekir Sami Acar, “Holdingimizin büyüme hedefleri kapsamında yaşanan heyecan verici gelişmelere bir yenisi eklendi. Oya Buyan gerek tecrübesi gerek arzusu ve vizyonu ile bizlere yeni bir soluk getirecek. Hızlı büyüme stratejimiz doğrultusunda yetenek yönetimi bizim için her geçen gün daha büyük önem taşıyor” dedi.

EWE Turkey Holding İnsan Kaynakları Direktörü Oya Buyan ise şöyle konuştu: “85 yıllık köklü bir geçmişi olan güçlü kurum kültürü ve bilgi birikimine sahip EWE ailesine katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum. EWE kurumsal kültürünün önemli bir parçası olan değerleri, yetenekli ve uzman ekiplerinin her geçen gün daha önemli başarılara koşacağını gösteriyor. Büyüme hedeflerimize paralel olarak tüm şirketlerimizde değerlerimizin her anlamda yaşatılacağı bir kültür oluşturmak istiyoruz. Enerji dağıtımından telekomünikasyon sektörüne yayılmış çeşitli ve kapsamlı hizmetlerimiz ile çalışan çeşitliliğine dayalı ekip yapımız, çalışmalarımıza ayrı bir dinamizm ve sinerji katacak. İK vizyonumuz kısa sürede Türkiye’de en çok çalışılmak istenen şirketlerin ilk sıralarında yer almak. EWE Turkey Holding olarak daha entegre bir İK yönetimi ile süreçlerimizin verimliliğini artırmak ve farklı iş alanlarındaki değerli insan gücümüzün grup içinde gelişimini vizyoner bir yetenek yönetimi stratejisi ile sağlamak önceliklerimiz arasında. Bunu yaparken uluslararası şirket olma gücümüzü arkamıza alarak yurtdışı kariyer fırsatlarını şirket çalışanlarımıza açmayı hedefliyoruz”.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Oya Buyan, iş hayatına Arçelik ile adım attı. Buyan kariyerine Demirbank ve Vestel’in grup şirketlerinde farklı İK pozisyonlarında devam etti. 2000 yılında Garanti Bankası’na e-bank projesi ile katılan Oya Buyan, sonrasında İK İş Partneri olarak İnternet Bankacılığı, Müşteri Memnuniyeti ve Çağrı Merkezi bölümlerinden sorumlu oldu. Buyan, son 9 yıldır Eureko Sigorta’da İnsan Kaynakları Direktörlüğü görevini yürütüyordu.

EWE HoldingOya Buyan
Comments (0)
Add Comment