L’Oréal’in kadın istihdamı programı, 3.grup mezunlarını verdi

Dünyanın bir numaralı güzellik şirketi L’Oréal Grubu bünyesinde 1980’li yıllardan bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren L’Oréal Türkiye, Boğaziçi Üniversitesi ve İŞKUR işbirliğiyle gerçekleştirdiği “Daha İyi Bir Yaşam İçin Güzellik” eğitim programı, üçüncü grup mezunlarını verdi.

Meslek sahibi olmayan kadınlara eğitim olanağı sağlayarak, toplumsal hayata ve ülke ekonomisine katma değer yaratan L’Oréal Türkiye’nin “Daha İyi Bir Yaşam İçin Güzellik” programının 3. grubu mezun oldu. L’Oréal Türkiye, bu program kapsamında kaynaklara erişimi kısıtlı kadınlara ücretsiz eğitim vererek, onların meslek sahibi olmalarını sağlıyor. Katılımcılar program kapsamında; satış, pazarlama, iletişim, makyaj, cilt bakımı, kozmetik ve uygulama tekniklerinden oluşan 260 saatlik eğitim alıyorlar.

Programın 3. Grup mezunları sertifikalarını, Boğaziçi Üniversitesi Kennedy Lodge’de yapılan törende L’Oréal Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Filiz Ecet, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam boyu Eğitim Merkezi Müdürü (BÜYEM ) Dr. Tamer Atabarut ve Makyör Alp Kavasoğlu’ndan aldılar. Törene katılan Kavasoğlu, iş dünyasına katılacak olan mezunlara kariyer yolculuğunu anlatarak onlara ilham verdi.

L’Oréal Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Filiz Ecet törende yaptığı konuşmada ; “Eğitim programımız, sadece kadınlarımızın meslek sahibi olması, istihdam edilmesi anlamını taşımıyor. Onlara hayatlarını olumlu yönde değiştirmeye, yeniden kurgulamaya dair bir fırsat da sunuyor. Birçoğu şimdiden iş buldu, önümüzdeki günlerde işe başlayacak. Mezun ettiğimiz kursiyerlerimizin iş yaşamına katılmaya dair istekli yaklaşımı ve gözlerindeki ışık, bizleri önümüzdeki dönemde bu programı daha da yaygınlaştırarak sürdürmemiz için motive ediyor” diye konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Tamer Atabarut ise konuyla ilgili olarak; “150 yılı aşkın birikimiyle Boğaziçi Üniversitesi, Türkiye’nin en iyi öğrencilerine verdiği çağdaş eğitim ve kaliteli akademik kadrosu ile yürüttüğü AR-GE faaliyetlerinin yanı sıra, topluma yönelik hayat boyu öğrenme ve sosyal sorumluluk projeleri ile ülkemizdeki toplumsal gelişimi desteklemektedir. İstihdam edilebilirliğinin artırılması için, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanların yetiştirilmesi noktasında aksiyon almak gerekmektedir. Bu bağlamda, genç kadınlarımızın istihdamına katkı sağlayacak, bu meslek edindirme projesinde L’Oréal ile işbirliği ile yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

L’Oréal
Comments (0)
Add Comment