L’Oréal, cinsiyet eşitliği konusunda Avrupa lideri oldu

Cinsiyet eşitliği alanının öncülerinden L’Oréal, Equileap tarafından cinsiyet dengesi konusunda “Avrupa’nın lider şirketi” olarak seçildi. McKinsey tarafından 2018 Ocak ayında yapılan bir araştırma, cinsiyet farkı gözetmeksizin eşit fırsatlar sunulmasının, şirketlerin büyümesinde önemli bir faktör olacağını öngörüyor. Araştırma sonuçlarına göre, kadın erkek çalışan sayısı eşit ya da eşite yakın olan şirketlerin diğer şirketlere oranla %21 daha verimli olduğu görülüyor.

Equileap tarafından verilen ödülle ilgili açıklama L’Oréal İnsan Kaynakları Kıdemli Başkan Yardımcısı Jean-Claude Le Grand “Çeşitlilik ve dahiliyet, L’Oréal’in DNA’sında yer alan değerlerin bir parçası. Equileap bu yıl bir kez daha cinsiyet eşitliğine verdiğimiz önemi tasdikleyerek taçlandırmış oldu. Cinsiyet eşitliği alanının öncülerinden biri olarak, attığımız her adımın önemine, cinsiyet eşitliğinin şirketler için performans konusu ve inovasyonun da en önemli itici güçlerinden olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

Cinsiyet eşitliği konusundaki ilerlemeleri hızlandırmaya yönelik çalışmaları ile öne çıkan Equileap, bu alanda farklı sektörleri mercek altına alarak, ülkeler arası sınıflandırma gerçekleştiriyor. Equileap, dünyanın dört bir yanından 3.000 şirketin yayınlanmış verilerini inceliyor. Bu sıralama, yatırımcıların cinsiyet eşitliği alanında öncü konumda olan şirketleri daha kolay bir şekilde tespit etmesine ve yatırım kararlarını bu finansal olmayan kritere dayanarak verebilmelerine yardımcı oluyor. Bu yıl Equileap uluslararası sıralamasına farklı coğrafi alanlar için ayrı listeler de ekledi. 2017’de bu alanda birincilik ödülü alan L’Oréal, 2018’de de Avrupa birincisi oldu.

Cinsiyet eşitliğinde öncü

L’Oréal, dünyanın dört bir yanında kadınların iş dünyasında teşvik edilmesine, onlara eğitim ve terfi konularında eşit hak verilmesine büyük önem veriyor. L’Oréal ayrıca cinsiyetler arası maaş farkı ile mücadele konusunda da öncü şirketlerden biri olarak 2007 yılında Fransız Ulusal Demografik Araştırma Enstitütüsü’ne çağrıda bulunarak cinsiyetler arası maaş farkı konusunda detaylı bir analiz yapılmasında önderlik etti. 2018’den bu yana L’Oréal grubu bu yaklaşımını tüm dünyaya yaymıştır. Şirket ayrıca 23 ülkede GEEIS (Cinsiyet Eşitliğinde Avrupa ve Uluslararası Standartlar) belgesine ve 7 ülkede de EDGE ( Cinsiyet Eşitliğinde Ekonomik Faktörler) belgesine sahiptir ve bu kurumlar tarafından düzenli olarak

denetlenmektedir. Konuyla ilgili olarak Jean- Claude Le Grand; “Daha çok şirketin cinsiyet eşitliği konusunda çalışmalarda bulunması, bu konuda daha hızlı bir ilerleme kaydedileceğinin işareti” diye konuştu

Kadın erkek çalışan sayısı eşit şirketler, daha verimli!

McKinsey tarafından yapılan bir araştırma, cinsiyet farkı gözetmeksizin eşit fırsatlar sunulmasının şirketlerin büyümesinde önemli bir faktör olacağını öngörüyor. Kadın erkek çalışan sayısı eşit ya da eşite yakın olan şirketlerin diğer şirketlere oranla %21 daha verimli olduğu görülüyor.

(Kaynak : McKinsey, “Çeşitlilik sayesinde verimlilik-Delivering through diversity”, Ocak 2018).

cinsiyet eşitliğifırsat eşitliğiL’Oréal
Comments (0)
Add Comment