KizlarSoruyor.com İK süreçleri – röportaj

Bu proje nasıl doğdu? Kurucusu Türk mü?

“KızlarSoruyor” ilk olarak “GirlsAskGuys” adı altında kızların ve erkeklerin bir araya geldiği ve birbirlerine yardım ettiği bir topluluk platformu olarak Amerika’da kuruldu. İlk olarak görüşmeler ilişkiler üzerineydi. Sonrasında her şeyin konuşulduğu bir topluluk haline geldi. Güzellik, sağlık, yaşam, aile, teknoloji… Ve büyümeye devam etti.

Şirket kurucumuz Tolga Tanrıseven bilgisayar mühendisidir. Lisans eğitimi sonrasında gittiği Amerika’da bu projeyi başlatıyor. Mesleki olarak teknolojiye yatkınlığı bu işin profesyonel ve daha kapsamlı bir gözle başlamasına etki ediyor.

Kullanıcılara nasıl yardımcı oluyor?

Bu soruyu “KızlarSoruyor” da bilgiye ihtiyacı olan kişiyle, bilgiyi arayan kişinin buluşup birbirine yardım etmesi olarak cevaplayabiliriz. İlk olarak yazıyla yani diyaloglarla başlayan bu yardımlaşmalara daha sonra video ve resimlerin de eklendiği bir topluluk haline geldi.

Son zamanlarda ise tanımı biraz daha genişletip kızların erkeklere veya erkeklerin kızlara yardım etmesinden ziyade “insan-insana nasıl yardım eder?” sorusundan yola çıkarak, genele yayılmak istiyoruz.

Şu an Türkiye’de ve yurtdışında kaç kişilik bir ekibiniz var? Yurtdışındaki ekip de Türklerden mi oluşuyor?

Güncelde Türkiye ekibinde 29, yurtdışı ekibinde ise 27 kişiden oluşan bir ekibiz. Yurtdışındaki ekibin büyük bir çoğunluğu Türk olmakla birlikte ekipte 2 Amerikalı ve 2 Arjantinli var.

İnsan Kaynakları süreçleri hep Türkiye’den mi yönetiliyor?

Şuan için tüm İnsan Kaynakları süreçleri Türkiye’den ve tek bir kanaldan yönetilmekte. Aslında şirketin İnsan Kaynakları departmanını yeni kurduk. Bu oluşuma gitme amacımız ise; gittikçe büyüyen ve kurumsallaşma yolunda ilerleyen şirket yapısına uygun olması açısından tüm İnsan Kaynakları fonksiyonlarının daha profesyonel yürütülmesini sağlamaktı.

İnsan Kaynakları politikalarınız nelerdir?

İnsan Kaynakları politikalarımızı altı başlık altında toplayabiliriz. İlk olarak en çok önem verdiğimiz konu “takım çalışması”. Faaliyetlerimizin her aşamasında çalışan katılımını sağlamak, hiç bir çalışanımızı süreçlerin dışında bırakmamak, şartlar ne olursa olsun kurumumuz için, hedeflerimiz için ve insan hayatına değer katacağına inandığımız projelerimiz için çalışıyoruz. “Kuvvetli iletişim” yapbozumuzun bir diğer parçası. Müşteri istek ve beklentilerini eksiksiz karşılamaya çalışarak, memnuniyeti en üst seviyeye çıkarmak önceliğimizdir. Sektörde günceli takip ederek rakiplerimizden kopmamak ve sürekli gelişmek yani “Yenilikçi olmak” ilkemizden bir diğeridir. Çözümlerimizi ve iş modellerimizi sürekli geliştirerek, bizi farklılaştıracak olanı bulmak üzere tüm konsantrasyonumuzu bu yönde yoğunlaştırıyoruz. Çevre ve toplum konusundaki tüm yasal şartları karşılamak, koşulların gerektirdiği esneklik ve seri olma yeteneğine “çevreye ve topluma saygı” politikamız sayesinde sahibiz. Çalışanlarımızla saygı ve açık iletişime dayalı, karar alma mekanizmalarına katılımı en üst planda tutan yönetim anlayışını sürdürmeye ve geliştirmeye “İnisiyatif almak” ile teşvik ederiz. Performansa dayalı çevik yapımızla başarıyı her zaman ölçer, başarı rakamlarını her dönem arttırmayı hedefleriz. Tüm faaliyetlerimizde ilgili yasa ve yönetmeliklere ve uluslararası kabul görmüş etik değerlere istisnasız uygun davranarak çalışanlarımız ile karşılıklı “güven” duygusuna dayalı açık bir ilişki içinde olmaya çalışırız.

Evden çalışan bir ekibi yönetmek kolay mı?

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını sebebiyle şirketler bir takım önlemler almak zorunda kaldı. Bunlardan en radikal olanı bence evden çalışma sistemine geçilmekti. KızlarSoruyor’un hem Türkiye hem de yurt dışı ekibi pandemi haricinde de yıllardır tamamen evden çalışmakta. Belirli bir profesyonellik seviyesindeki ekibimizde; her çalışanın kendine uygun çalışma ortamının olması, dikkat dağıtıcı etkenlerle nasıl mücadele edeceğinin bilincinde olması, uzakta olsalar bile yazılı ve sözlü iletişimi yüksek bir düzeyde olmaları ve tüm dijital araçları etkin kullanabilen bir yeteneğe sahip olmaları diğer şirketler bu sürece adapte olmaya çalışırken bizim hiç etkilenmeden yolumuza devam etmemizi sağladı.

 Türkiye’de birden fazla forum amaçlı sosyal platform siteleri var. Sizin farkınız nedir?

Mevcutta olan bütün sosyal platformlara bakıldığında işin ana kaynağında ticari amaç olduğu görülüyor. KızlarSoruyor’da bilgiyi alan ve bilgiyi veren kişiler arasında hiçbir ticari alışveriş yok. Siteye üye olmak bedava, soru sormak bedava ve görüş yazmak bedava.

KızlarSoruyor.com’u incelerseniz sponsorlu etiketi altında birçok büyük marka ile çalışıyoruz. Kullanıcının nabzını iyi analiz edip çalıştığımız markalara hitap edeceği kitleyi doğru bir şekilde lanse ederek, köprü görevini başarıyla yerine getirmek istiyoruz.

Çalışma tarzınızı nasıl tanımlarsınız?

Yaptığımız iş genel olarak yaratıcılık isteyen bir iş. Sabah dokuz akşam beş, motomot çalışan bir ekip mantığından ziyade, yaptığı her işe artı bir değer katma telaşında olan, gün içinde iş planını ve zamanını verimli kullanma üzerine yoğunlaşmış ve gerektiğinde 7/24 özveriyle çalışan ve birbirini tamamlayan bir ekibiz.

Şirket olarak gelecekten beklentiniz nedir?

Amacımız; insanların etrafındaki tanıdığı veya tanımadığı kişilerden  “KızlarSoruyor” platformunu kullanarak ve görüşler alarak çok daha iyi kararlar veriyor olmalarını sağlamak.

Tolga Bey’in hep söylediği bir söz vardır; Facebook’a gidip geçmişte ne yaptığınızı yazıyorsunuz, Twitter’a gidip şu anda ne yaptığınızı yazıyorsunuz ama KizlarSoruyor’a gidip ne yapılması gerektiğini yazıyorsunuz.

Teşekkürler.

 

Comments (0)
Add Comment