Fiba Perakende Grubu Annelerine Özel WONDERMOMS Mentorluk Programı başladı

Fiba Perakende Grubu, doğumun ardından iş hayatına dönen annelere yönelik Wondermoms Mentorluk Programını, Haziran 2021’de başlattı. Program, annelerin iş hayatına adaptasyonunu kolaylaştırmak ve kadınların iş hayatındaki rolünün önemine dikkat çekmeyi hedefliyor.

“Fırsat Eşitliği” kapsamında farkındalık çalışmaları gerçekleştiren “Fiba Perakende Eşitlikte Fark Yaratanlar Komitesi” tarafından geliştirilen proje çerçevesinde; deneyimli “Fiba Perakende Anneleri” şirket bünyesinde yeni annelere belirlenen program doğrultusunda üç ay süre ile mentor desteği sağlıyor. Mentor adayı annelere program içeriği ve mentor görüşme ajandaları, İnsan Kaynakları Departmanı tarafından özel olarak yönlendiriliyor. Programa dahil olan mentor anneler, “Wondermoms” mentor havuzuna alınarak, doğum izninden dönen ve mentorluk programından faydalanmak isteyen mentee anneler ile eşleştiriliyor.

Proje kapsamında Marks & Spencer, Gap ve Banana Republic olmak üzere Fiba Perakende Grubu Mağazaları’nda görev alan yeni annelere “Wondermoms” mentor havuzunda mağazalarda görev alan anneler; Merkez Ofis’te ise aynı havuzda Merkez Ofis çalışanı anneler mentorluk yapıyor.

“Wondermoms Mentorluk Programı”nın geliştirilerek sürdürülmesi ve her yıl Mayıs ayında mentor anne adaylarına davet iletilerek daha geniş kitlelere ulaşılması hedefleniyor.
 

 

 

 

 

Fiba PerakendeWondermoms
Comments (0)
Add Comment