Bosch’tan kadın istihdamına anlamlı destek

Kadın istihdamının artmasını destekleyen, kadın yönetici sayısının artırılmasına yönelik strateji benimseyen Bosch, Birleşmiş Milletler’in Kadınların Güçlenmesi Prensipleri’ni imzalayan şirketlerin arasına katıldı.

Bosch San. ve Tic. A.Ş., kadın haklarını koruma bilinciyle Birleşmiş Milletler Kadınların Güçlenmesi Prensipleri’ni imzaladı.

Kadınların, tüm sektörlerde ve her düzeyde, ekonomik yaşamın içinde yer alabilmelerini sağlamak amacıyla kadınların güçlenmesini hedefleyen, özel sektörün küresel en önemli girişimlerinden biri olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles – WEPs) platformuna, 2015 yılsonu itibarıyla dünya çapında 1.000’den fazla kuruluş imza atarak dahil oldu. Türkiye, 83 imzacı kurumla dünyada 4. ülke konumunda bulunuyor.

WEPs, özel sektöre; iş yerlerinde, piyasalarda ve toplum genelinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için dikkate almaları gereken önemli noktaları sunuyor.

Hedef: İstihdamda Fırsat Eşitliği Modeli

Bosch Türkiye’nin beyaz yakalı çalışanlarının yaklaşık %30’unu kadınlar oluşturuyor. Her zaman kadın çalışanların odağında bir şirket olmak hedefini taşıyan Bosch, işe alım süreçlerinde kadın istihdamına önem veriyor. Teknik alanda daha çok kadın çalışana sahip olmak amacıyla özellikle kadın mühendisler istihdam etmeye yönelik politikalar uyguluyor.

Bosch’un global hedefi ise 2020 yılına kadar kadın yönetici oranını yüzde 20’ye çıkarmak. Bu kapsamda Bosch Türkiye de önemli ilerleme kaydetti. Şirkette sadece yönetici pozisyonlarında değil, yönetim kurullarında da kadınların yer alması hedefleniyor.

Şirkette kadınların istihdamının desteklenmesine yönelik birçok proje yürütülüyor. Şirkette esnek çalışma modelleri uygulanırken, çalışanların her an her yerden verimli olabilmeleri adına Istanbul ofisinde aktif olarak Home Office (evden çalışma) uygulaması başarıyla sürdürülüyor. Kadın çalışanları kariyer yolculukları boyunca desteklemek üzere, düzenli aralıklarla kadınlara özel mentör programları, seminerler ve etkinlikler düzenleniyor.

Boschkadın istihdamı
Comments (0)
Add Comment