Bir reklam ajansının varolma amacı: zeka ve yaratıcı tasarım

939

İşveren markası iletişimi projelerinde birlikte çalıştığımız eğlenceli ekip, BigArt yaratıcı reklam ajansı kurucusu Kamil Yılmaz ve ajans ortağı Cenk Gönenç ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Yaratıcı ajans nedir, kaç kişilik bir ekipleri var, ödüller hangi projelerden geldi. Keyifli bir bir pazar okuması.

Kreatif ajans nedir? Farkı nedir?
Markanın ihtiyaçlarına, stratejisine ve kurum kimliğine uygun olarak sanatsal anlamda yaratıcı ve uygulanabilir çözümler üreten hizmet ajansıdır. BigArt Creative olarak, ilk işimiz hizmet verdiğimiz markanın özünü anlamaktır. Bu süreci tamamladıktan sonra marka için tasarlayacağımız her ürüne mottomuz olan “kreatif zeka”yı adapte ederiz. Ajansımızın stratejik sabiti olan kreatif zeka, yaratıcı çalışmalara zamanın ruhunu, uçarılığı katar ve merak, araştırma, bilgi birikimi ve plan dahilinde ürün haline getirir.

Employer Brand Academy Türkçe Sertifika Programı

Bizim için en önemli unsur marka brifine paralel olarak doğru stratejiyi planlamak, mottomuza uygun olarak yaptığımız işe kreatif zeka katabilmektir. Yani işlerin yaratıcılığı kadar, markaya doğru katkı yapması, sosyal ve kültürel anlamda etki yapabilmesi ve ölçülebilir başarı olması önceliğimizdir.
Kaç kişilik bir ekibiniz var? İşveren Markası iletişiminde kimler rol alıyor?
17 kişilik bir ekiple marka hikayelerimizi yazıyoruz. Kreatif, strateji ve planlama, müşteri ilişkileri direktörümüz, birebir marka iletişiminde rol oynarken, her marka ekibi kendi markaları içerisinde işveren markası projeleri ile ilgilenmektedir.
Bu Kristal elmalar hangi projeler için?
Biz işveren markası iletişimi projelerinde kurumsal iletişim tarafı ile bağlantı içerisinde olduk bugüne kadar. Pınar markasının sosyal sorumluluk projelerinde kristal elmalarımız, yurtdışında kazanılan ödüllerimiz mevcut. Bununla beraber, doğamız gereği yaratıcı çalışmalarımızdan dolayı pek çok sektörel ödülde aldık. Kavram yeni gelişse de, öncü markalarımız sayesinde iş yapma modelimizi geliştirme şansımız oldu. Bununla birlikte kavram artık sadece kurumsal iletişim kapsamında değil, insan kaynakları alanında da gelişmekte, bizde bu konuda yeni yetenekler geliştiriyoruz. İşveren markasının farklı boyutlarında çalışan mutluluğu, yetenek yönetimi, sosyal sorumluluk gibi alanları kapsayan ödüllü çalışmalarımız oldu.
Birazda birlikte yaptığımız projelerden konuşalım. İşveren markası yönetimi ve işveren markası iletişimi hep birbirine karıştırılıyor. İşveren markası iletişimi nedir? Doğrusu nasıl yapılır?
İşveren markası iletişimi bütünleşik marka yönetiminin son halkasıdır. Biz öncelikle BigArt içinde masalsı bir dille iş birimine “lisan-ı taife” tanımını uygun gördük, bu birimde ajans ekibi tüm odağını çalışanlara yönelik marka üzerine ortak bir dil yaratarak hikayeyi ortaya çıkarmak için araştırır. Müşteri deneyimine ilave olarak çalışan deneyimini de marka yönetiminin odağına yerleştirmek bizim için vazgeçilmez: Markanın sürdürülebilir başarısının sırrı müşterileri ve potansiyel müşterileri ile olan ilişkileri kadar çalışanlarını da oyunun içine dahil edebileceği duyusal yöntemler geliştirmesidir. Sadece yetenek yönetimi tek başına çözüm olamayacağı üzere, yetenekleri elde tutmak, müşteriyi memnun etmek üzerine yeteneklerin evrilmesini sağlamak konusunda bizde ajans olarak iletişim desteği sağlıyoruz ve markanın kurumsal kimliği ile orantılı yöntemleri en doğru iletişim metodları ile sahada gerçekleştiriyoruz. Yaratıcı ajans olmanın getirdiği avantaj ile yaptığımız etkinliklerin çalışanlar tarafından da fark edilebilir ve takdir edilebilir olmasını sağlıyoruz.
Teşekkür ederim sevgili BigArt ekibi.
Yanıtlayın / Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.